• Standard skriftstørrelse
  • Medium skriftstørrelse
  • Stor skriftstørrelse

Reiseplanlegger

Flere avganger på Linje 2

Image


Vi har doblet antall avganger i rushtida på bussen som går fra Skavdalslia til Løpsmark. Det vil gå buss hvert 15. minutt i rushtiden på linje 2 i Bodø, morgen og ettermiddag, mandag til fredag. Det er da de fleste reiser og nå blir det flere avganger å velge mellom.

 

Flere avganger gir flere reisende

- Vi har tro på at flere avganger gjør busstilbudet såpass attraktivt at flere vil velge bussen i tiden framover, sier fylkesråd for samferdsel Willfred Nordlund (Sp).
 
Det er ganske enkelt den store økningen i antall bussreisende som gjør at avgangene mellom Skavdalslia og Løpsmark settes opp i rushtiden. 
 
- Vi har fått over 40 % økning i bruken av periodebilletter (30 og 90 dager). Dette skyldes nok i hovedsak lavere pris på periodebilletter, en utvidet bysone og innføring av bompenger, mener samferdelsråd Nordlund.
 

Linje 1 kommer like bak

For å gi et enda bedre busstilbud vil antall bussavganger på linje 1 som går mellom Langstranda og Bjørndalslia øke fra 4 til 6 avganger i timen tidlig neste år. Da får de som busser på linje 1 et svært godt tilbud med avganger hvert 10. minutt i rushtiden.
 
- Vi tror at disse vesentlige forbedringene i busstilbudet i Bodø vil gjøre det enklere for flere å velge buss som sitt transportmiddel nummer en, avslutter Nordlund.