Vi holder på med en nødvendig sikkerhetsoppdatering akkurat nå, slik at det kan være litt ustabilitet ute på nettsiden til dette er ferdig. Vi beklager den ulempen dette måtte medføre.

Reiseplanlegger

Bestill ungdomskort

Image

Ungdom i Nordland reiser med buss og hurtigbåt til en fast lav pris!

Ungdomskortet er for ungdom fra 16 år t.o.m. 19 år. Øvre aldersgrense er 19 år, altså kan Ungdomskortet ikke kjøpes og brukes når du passerer 20 år. Fra og med 15. august kan ungdom som fyller 16 år mellom 15. august og 31. desember inneværende år også få kjøpe Ungdomskort.

 

Kortet koster kr 300 og er gyldig i 30 dager fra første gangen det brukes. Kortet gjelder på alle Nordland fylkeskommunes buss- og hurtigbåtruter, samt på alle fergerutene i Nordland. Det gjelder ikke på nattbussruter og flybusser. Kvittering må fremvises ved bruk av kortet på ferge.

 

Hvordan får du tak i ungdomskort?

Ungdomskortet bestilles via skjemaet under. I Bodø kan kortet også kjøpes på Sentrumsterminalen. Ungdomskortet kan ikke kjøpes på bussen, hurtigbåtekspedisjon og hurtigbåt.

 

Hvordan fyller du på kortet?

Når du mottar kortet er det tomt. Påfylling av Ungdomskortet gjøres på bussen, ved Sentrumsterminalen i Bodø, eller i nettbutikken. Ved påfylling, og ved bruk av kort på bussen må legitimasjon fremvises. Kortet kan fylles opp for flere perioder samtidig. For eksempel 3 perioder; 90 dager og kr 900.


NB: Husk å ta vare på kvitteringen når du kjøper Ungdomskort. Du kan bli bedt om å forevise kvittering.